Rabu, 1 Jun 2011

kau cenderawasih aku kura-kura tak berkaki


cenderawasih

bagaikan sandiwara tanpa episod lagi
tekapar aku menanti di seberang lautan mati
aku mencari cinta abadi
namun cintamu hadir dalam sunyi

bila mataku melihat mentari
seakan rohku tak ada lagi
di bawa angin sepoi-sepoi pergi
menemanimu di sana bermadah sepi

jujur saja aku tak punya harga diri
mencintaimu sedalam lautan api
setinggi gunung melepasi pelangi
memujamu bagaikan seorang bidadari

kita berbicara dalam alunan puisi
meluahkan rasa antara dua hati
setiap kata ada makna tersembunyi
masing-masing sukar untuk mengerti

kini aku  sedar kau hanya sebuah mimpi
yang hadir di saat aku sepi
kau membuatkan aku senyum bila merasa sendiri
ianya sudah cukup walau hanya dalam dunia fantasi

cenderawasih yang sedang terbang tinggi
aku hanya kura-kura yang tak berkaki
pernah mencintaimu sepenuh hati
kini kau terus sunyi

aku tak akan mengharap lagi
disaat kau sudah tak merindui
selamat tinggal cenderawasih terbang tinggi
walaupun kau secantik bidadari

aku akan terus menganggap ianya mimpi
sehingga lah saat aku menemui mati
tinggal lah sahabatku yang ada disini
membaca puisi yang aku tulis sendiri

ayie reshque...^L^,

12 ulasan:

kyra berkata...

cinta datang dan pergi,,belajarlah menghargai setiap yg datang den lepaskan yg pergi dgn rela hati

iRa a.k.a RaRa berkata...

btol 2..mgkin ada yg lbih baik drpd yg trdahulu..peace utk ayie..huhu~~

AREIY ANIQUE berkata...

thankz,,pas ni ingt nk bt puisi nenekku kawin lg hahahaha,,,^L^,..PEACE..mnghrgai,,,klu dri x dhrgai mcm mn lak.hehehehe.nice komen.>,<....ada ker yg lbh baik,lau aik tuk sketka asany bnyk.tp tuk slma2ny susah kot hehehehe,,peace..^L^..THANKZ KOMENY OLZ~

AkuOsi berkata...

tuhan dah rancang y terbaik u kita. y penting jgn putus asa n cepat menyerah.. >_< nice~

KertasWarnaMerah berkata...

Cenderawasih Terbang tinggi...hmm... miss her sooooo much!! ..

”cepat datang ke blog saya pulak!!!”

AREIY ANIQUE berkata...

thankz komeny oc,,d hargai...kertas aku dh lawat blog hang nice..hang mmng nsome bkca hitam,,lau ade mase aku nk pinjam spek hang hahahaha,,thankz komen~~^L^,

AkuOsi berkata...

bila masa aku pakai spek itam ni? hahaha,,,

AREIY ANIQUE berkata...

lahhh dia niiii,,msti gelojoh baca n nk komen ni,,,xbace btul2 hahahaha..mcm mn aku nk cover hang ni beb hahahaha,,aku maksdkn kertaswrna merah,,kn dia pkai spekmatahitam hahahaha,,thankz sbb sudi dtg lg oc hahahaha.^L^,..aku fhm prasaan hang pas kjadian ni hahahaha,,aku mnta maaf.>,<

AkuOsi berkata...

hahaha,,adesss.. termisss paham,, hahaha,,okey3, no hal lah~,,

AREIY ANIQUE berkata...

hahahaha,,hang mmng trbaek.bca mst ade yg mis Q hahahaha.sllu org yg bca mcm tue x iklas bca hahahahaha,,grau jer beb.^L^,..THANKZ LAYAN BLOG NI.n labiu olz.

ghab van hal berkata...

ade rima la..memang ak out kalu nak buat camni..nice one..

AREIY ANIQUE berkata...

hehehe gvh thankz,,aku nak mkn ikan patin hehehe/////,,,,^L^,..kalu sungguh2 insyallh leh bt.minat masing2.thankz again..^L^,